Matthew Perry Kimdir? Biyografisi, Oynadığı Dizi ve Filmler

0

Matthew Perry’nin eğitimden kariyerine, özel hayatından unutulmaz sözlerine kadar her şey! Oynadığı dizi ve filmlerle kazandığı ödüller de var. Hemen okuyun!

Matthew Perry Eğitimi ve Kariyer Başlangıcı

Matthew Perry, 19 Ağustos 1969 tarihinde Williamstown, Massachusetts’te doğmuştur. Ailesi boşandıktan sonra annesi John Bennett Perry ile Los Angeles’a taşındı. Matthew Perry, Kaliforniya Üniversitesi’ne bağlı olarak Buckley Okulu’na gitti ve El Camino Lisesi’nden mezun oldu.

Kariyerinin Başlangıcı: Perry, 1987 yapımı bir NBC dizisi pilot bölümü Second Chance’ta küçük bir rolle televizyon dizisi kariyerine başlamıştır. Perry, 1988’de A Night in the Life of Jimmy Reardon filminde ekran görünümü yaptı. 1989’da Perry, Richmond Üniversitesi’nden bir tiyatro sanatları bölümü öğrencisi olan Chris Farley ile birlikte The Ron Reagan’s Solidarity diğer üyesi olarak rol aldı.

Eğitimi ve Kariyeri: Perry, Los Angeles’ta yaşarken New York Üniversitesi’nin Tisch School of the Arts’ına katıldı. Matthew Perry, kısa bir süreliğine Los Angeles’a döndü ve birkaç televizyon pilot filmi yaptı. Daha sonra tekrar New York’a döndü ve Tanrının Seçilmişleri dahil birkaç oyun yaptı.

1990’ların başlarında, oyuncu küçük ve destekleyici roller de yer aldı; İtai Shimony’nin JFK: Reckless Youth belgesel dizisinde ve bir televizyon filmi için Sydney rolü için Denzel Washington ile birlikte oynadı.

Matthew Perry Kariyerindeki Dönüm Noktaları

Matthew Perry, kariyerine 1980’lerin sonlarında oyunculuk yapıp, reklam filmlerinde rol alarak başladı. Ancak asıl çıkışını 1994 yılında başlayan ve 2004 yılına kadar devam eden Friends dizisiyle yaptı. Bu dizi, Perry’nin kariyerindeki dönüm noktalarından biri oldu. Chandler Bing karakterini canlandırdığı Friends, dünya çapında büyük bir izleyici kitlesine sahip oldu ve Perry’ye geniş bir hayran kitlesi kazandırdı.

Friends dizisiyle birlikte Perry, tüm dünyada tanınan bir oyuncu haline geldi. Bu dönemde Hollywood’un önde gelen yapımcıları ve yönetmenleri ile tanışma fırsatı buldu. Ayrıca, dizi sayesinde birçok ödül ve adaylık kazandı. Matthew Perry’nin kariyerindeki dönüm noktalarından biri olan Friends dizisi, onun uluslararası alanda tanınmasını sağladı.

Perry, Friends dizisi dışında birçok film ve dizi projesinde de yer aldı. Ancak kariyerindeki bir diğer dönüm noktası, 2012 yılında başlayan Go On adlı komedi dizisi oldu. Bu dizi, Friends sonrası ilk kez başrolde yer aldığı proje oldu ve Perry’nin oyunculuğunu bir kez daha kanıtlamasını sağladı. Go On, aynı zamanda Perry’nin kariyerinde yeni bir dönemi başlattı ve onun televizyon dünyasındaki varlığını sürdürmesini sağladı.

Bunlarada Göz Atın :
Nina Dobrev Kimdir? Biyografisi, Oynadığı Dizi ve Filmler

Matthew Perry’nin kariyerindeki dönüm noktalarından bir diğeri ise tiyatro sahnesindeki performansları oldu. Perry, Friends dizisinin devam ettiği dönemlerde, Londra ve New York’ta sahnelenen yapıtlarda rol aldı ve kritiklerden olumlu yorumlar aldı. Sahne performansları, onun kariyerinde yeni bir boyutunun olduğunu gösterdi ve tiyatro dünyasında da kendine sağlam bir yer edinmesini sağladı.

Matthew Perry Özel Hayatı

Matthew Perry, 19 Ağustos 1969’da Williamstown, Massachusetts’de doğdu. Babası John Bennett Perry, annesi ise Suzanne Morrison’dur. Eğitimine Prime Prep Academy’de devam eden Perry, daha sonra Buck’s County Playhouse’ta tiyatro eğitimi aldı. Eğitim hayatı boyunca tenis oyunculuğu ile de ilgilenen Perry, çocukken hem annesi hem de babasıyla tenis oynamayı çok seviyordu.

Ünlü aktör ailesi ile birlikte birçok farklı yerde yaşadı. Babasının bir süreki modellik yaptığı Japonya’da yaşayan aile, Perry’nin lise eğitimine Ottawa’daki Ashbury College’da devam etmesiyle Kanada’ya taşındı. Matthew Perry, kişisel hayatında da birçok zorlukla mücadele ettiğini belirtmiştir. Genç yaşta alkol ve uyuşturucu bağımlılığıyla baş etmek zorunda kalmıştır.

Perry’nin özel hayatı genellikle magazin basınında yer almıştır. Ünlü oyuncunun ilişki ve evlilikleri sık sık medyada konuşulmuştur. Eski sevgilisi Lizzy Caplan ile ilişkisi ve Jennifer Morrison ile yaşadığı aşk ilişkisi basında geniş yer bulmuştur. 2021 yılı itibariyle Perry’nin herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Matthew Perry, uzun yıllar boyunca alkol ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele etti. 2001 yılında Betty Ford Center’da rehabilitasyon tedavisi gören ünlü aktör, bu deneyimini her zaman kamuoyu ile paylaşmıştır. Perry, bağımlılıkları ile mücadele ettiği dönemde sosyal medyada açık bir şekilde konuşarak bu konuda destek arayan kişilere de ilham olmuştur.

Matthew Perry Oynadığı Dizi ve Filmler (Tablo)

Matthew Perry Oynadığı Dizi ve Filmler (Tablo)

Matthew Perry, uzun ve başarılı bir oyunculuk kariyerine sahip olan ünlü bir aktördür. Kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde rol almış ve pek çok hayran kazanmıştır. İşte Matthew Perry’nin oynadığı bazı unutulmaz dizi ve filmler:

  1. Friends – Bu efsanevi dizide Chandler Bing karakterini canlandıran Perry, büyük bir hayran kitlesi tarafından sevilmiştir.
  2. 17 Again – Zac Efron ile birlikte rol aldığı bu komedi filminde başarılı bir performans sergilemiştir.
  3. Fools Rush In – Salma Hayek ile başrolü paylaştığı romantik komedi filmi, Perry’nin yeteneklerini gösterdiği bir yapımdır.
Bunlarada Göz Atın :
Matt LeBlanc Kimdir? Biyografisi, Oynadığı Dizi ve Filmler

Matthew Perry’nin kariyerine damga vuran bu yapımların dışında da birçok film ve dizi projesinde yer aldığını belirtmek mümkündür. Oyunculuğu ve komedi yetenekleri ile ön plana çıkan Matthew Perry, gelecekte de izleyicileriyle buluşmaya devam edecektir.

Matthew Perry Aldığı Ödüller ve Adaylıklar

Matthew Perry, oyunculuk kariyeri boyunca birçok ödül ve adaylık kazanmıştır. 1995 yılında Friends dizisindeki performansıyla Emmy Ödülü’ne aday gösterilmiş ve 2006 yılında The Ron Clark Story filmiyle televizyon filmi dalında Golden Globe Ödülü’ne aday gösterilmiştir.

Ayrıca, 2002 yılında Friends dizisindeki performansıyla Altın Küre Ödülü’ne layık görülmüş ve 2013 yılında Go On dizisiyle TV En İyi Erkek Oyuncu dalında People’s Choice Ödülü’nü kazanmıştır.

Matthew Perry’nin oyunculuk kariyeri boyunca kazandığı ödüllerin yanı sıra birçok adaylık da bulunmaktadır. Friends dizisindeki performansıyla Screen Actors Guild Ödülleri’ne, The End of Longing oyunundaki performansıyla Drama Desk Ödülleri’ne aday gösterilmiştir.

Ayrıca Perry, 1996 yılında Friends dizisiyle TV Komedi Dizisi dalında American Comedy Ödülü’nü kazanmıştır.

Matthew Perry Unutulmaz Söz ve Replikleri (Tablo)

Matthew Perry, unutulmaz performansları ve eşsiz replikleri ile izleyicilerin gönlünde taht kurmuş bir oyuncudur. Oynadığı dizilerde ve filmlerde dillere destan olan sözleri ile izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmıştır.

İşte Matthew Perry’nin unutulmaz sözleri ve replikleri:

  • Could I BE wearing any more clothes? – Friends
  • Oh. My. God. – Friends
  • It’s like all my life everyone’s always told me, ‘You’re a shoe! You’re a shoe! You’re a shoe!’ Well, what if I don’t want to be a shoe? What if I want to be a purse, you know, or a hat! – Fools Rush In

Bu unutulmaz sözlerin yanı sıra, tablodan da görebileceğiniz gibi Perry’nin birçok film ve dizi repliği vardır. Yıllar geçse de izleyicilerin belleğinden silinmeyen bu sözler, onun eşsiz yeteneğinin bir kanıtıdır.

Cevap bırakın